دسرهای سالم برای رژیم‌ غذایی دیابت

دسرهای سالم برای رژیم‌ غذایی دیابت

ممکن است فکر کنید ابتلا به دیابت به معنی این است که باید برای همیشه از دسر صرف نظر کنید! در صورتی که طبق گفته متخصصان اینگونه نیست و شما با کمی‌ برنامه‌ریزی می‌توانید در حالی که قند خون خود را کنترل می‌کنید، دسر و شیرینی بخورید.
حال این سوال مطرح می‌شود که چگونه باید این کار را انجام دهید و چه نکاتی را رعایت کنید؟ در حقیقت راه‌های مختلفی برای تهیه دسرهای مناسب افراد دیابتی وجود دارد که در این مطلب از سیناکر به آن می‌پردازیم.

آشنایی با نکات تهیه دسر برای دیابتی ها

دیابت یک بیماری پیشرونده است که در آن لوزالمعده شما به اندازه کافی انسولین تولید نمی‌کند. (یا بدن هیچ انسولینی نمی‌سازد.) انسولین به هورمونی گفته می‌شود که وظیفه اصلی آن انتقال گلوکز در بدن است. گلوکز نیز به قندی می‌گویند که سلو‌ل‌های ما برای دریافت انرژی آن را استفاده می‌کنند و سوخت و ساز بدن از طریق آن تامین می‌شود. حال تولید نکردن انسولین کافی به این معنی است که به جای انرژی دادن به سلول‌ها، قند در جریان خون ما به گردش در می‌آید.

طبق گفته متخصصان هم هر نوع افزایشی در قند خون می‌تواند منجر به عوارض طولانی‌مدت دیابت شود. موادی هم که به مقادیر بالایی میزان گلوکز خون را افزایش می‌دهند، غذاهای شیرین و پرکربوهیدرات مانند دسر هستند. البته این بدان معنا نیست که مصرف دسر برای افراد دارای دیابت کاملا ممنوع است؛ بلکه اگر آن را به مقدار کافی مصرف کنید خیالتان از عواقب منفی برای سلامتی راحت خواهد بود.

در ادامه با نکاتی که می‌توانید با رعایت آن‌ها، دسر را در یک رژیم غذایی سالم قرار دهید آشنا می‌شوید.

اثر قند را با پروتئین یا چربی‌های سالم متعادل کنید.

دسرها و شیرینی‌ها دارای قند و کربوهیدرات بیشتری هستند و سایر مواد مغذی مانند پروتئین و فیبر در آن‌ها کمتر است. در حالی که قند خالص مانند عسل، شهد آگاو، شربت افرا و کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند آرد سفید باعث افزایش سرسام آور قند خون می‌شوند. در این میان با افزودن سایر مواد مغذی می‌توانید تجزیه گلوکز را کند کرده و اثرات بالا رفتن قند خون را در بدن کاهش دهید. به همین دلیل است که بیشتر میوه‌هایی که حاوی فیبر هستند، تاثیر کمتری بر قند خون نسبت به نوشابه دارند.

بنابراین اولین قانون شما برای خوردن دسر در صورت ابتلا به دیابت این است که به دنبال دسرهایی باشید که حاوی غلات کامل، پروتئین، چربی‌های سالم یا ترکیبی از هر سه  باشند. با این ترفند فرایند اثر منفی قند و کربوهیدرات خنثی می‌شود. برای سنجش قند در منزل هم می‌توانید دستگاه تست قند خون دیابان با نوار تست 25 عددی از فروشگاه آنلاین سیناکر سفارش دهید.

به خاطر داشته باشید همه افراد فقط به قند توجه می‌کنند؛ اما آنچه در واقعیت مهم است کربوهیدرات‌های داخل دسر هستند. خوردن دسر بلافاصله بعد از غذا می‌تواند به کاهش اثرات افزایش قند خون ناشی از خوردن غذاهای شیرین کمک کند. (نوشیدن آب تا حدودی همین اثر را دارد.)
اگر می‌دانید که قرار است دسر بخورید، بهتر است از کربوهیدرات‌های موجود در بشقاب خود صرف نظر کرده و به جای آن سبزیجات یا پروتئین بدون چربی را دو برابر کنید. همچنین اگر دوست دارید یک تکه‌ی کوچک از پای برای دسر میل کنید، از سبزیجات نشاسته‌دار هنگام شام صرف نظر نمایید.

با این حال نباید این کار را به طور منظم انجام دهید. دسرها و شیرینی‌ها ارزش غذایی‌ مانند دیگر غذا‌ها ندارند؛ بنابراین بهتر است مصرف آن‌ها را برای شرایط خاص ذخیره کنید.

به اندازه کافی بخورید و زیاده‌روی نکنید.

مصرف دسر برای افراد دارای دیابت به میزان کافی بسیار مهم است؛ لذا سعی کنید دسرها را در حدود 200 کالری یا کمتر نگه دارید و کربوهیدرات‌هایی در محدوده 15 تا 30 گرم داشته باشید.

شیرینی‌هایی نیز که در وعده‌های جداگانه مانند بستنی‌های یک نفره مصرف می‌شوند؛ می‌توانند به شما در این تقسیم‌بندی کمک کنند. فقط باید برچسب‌های روی آن‌ها را بخوانید و از ارزش غذایی و حجم بستنی باخبر شوید.

مصرف دسر و تاثیر آن بر قندخون

همچنین باید بدانید در کنار محدود کردن تعداد دفعات مصرف دسر، شما باید مقدار مصرف خود را نیز محدود کنید و این می‌تواند یک چالش باشد. کارشناسان تغذیه می‌گویند که شکر یک آتش‌بازی در مغز شما ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که بیشتر به دنبال آن بروید! پس مقابله با میل برای زیاده‌روی در مصرف آن، تلاش زیادی می‌طلبد؛

اما روش‌هایی هم وجود دارد که انجام آن را کمی ‌راحت‌تر می‌کند. مثلا با خرید دسرهایی که به صورت یک وعده بسته بندی می‌شوند شروع کنید. (مانند یک شیرینی بدون قند یا یک تکه کوچک از شکلات تلخ) افزون بر این موارد، شما باید واقع‌بین باشید؛ پس اگر نمی‌توانید از خوردن كل کیک صرف نظر کنید، اصلا کیک نخرید یا به خرید یک اسلایس بسنده کنید.

وقتی بیرون می‌روید، منو را برای پیدا کردن دسرهای کوچک بررسی کنید. اکنون بسیاری از رستوران‌ها، خوراکی‌هایی را ارائه می‌دهند که در ظروف یا لیوان‌های کوچک سرو می‌شوند. اگر این گزینه در دسترس نیست، یک دسر برای همه‌ی افراد میز سفارش دهید تا همه چند تکه بخورند.

خودتان دسر را درست کنید.

به جز زمانی که اطلاعات مواد غذایی در فهرست ذکر شده باشد؛ هرگز نمی‌توانید مطمئن شوید که هنگام سفارش دسر از یک رستوران چه چیزی به دست خواهید آورد. ولی وقتی خودتان آن را درست می‌کنید، می‌دانید دقیقاً چه موادی در آن وجود دارند و از چه چیزهایی اجتناب شده است.

حال به جای اینکه تک تک جزئیات دستورالعمل‌ها را دقیقا اجرا نمایید؛ می‌توانید یک سری از مواد مانند سس سیب را به جای روغن یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی به جای شکر استفاده کنید. در حقیقت زمانی که صحبت از خوراکی‌های خانگی می‌شود؛ کنترل حجم وعده‌های غذایی نیز مسئله‌ی مهمی به نظر می‌رسد. بنابراین دسر خوشمزه خود را درست کنید و برای سرو از قاشق‌ها و ظرف‌های کوچک کمک بگیرید. (برای جلوگیری از پرخوری و زیاده‌روی در مصرف دسر)

از مصرف میوه‌های تازه و خوشمزه غافل نشوید.

میوه‌ها را تا جایی که می‌توانید در منوی دسر خود قرار دهید؛ چه این کار بخشی از یک دستور‌العمل دسر باشد چه نباشد، شما باید میوه‌های بیشتری بخورید. اگرچه میوه سرشار از کربوهیدرات است؛ با این حال ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر زیادی هم دارد.

سالاد میوه به عنوان دسر

پس اگر به چیزی بیش از این تمایل دارید، سعی کنید آن را به ژلاتین بدون شکر اضافه کنید یا یکی از سالاد‌های میوه‌ای سریع و آسان را درست کنید. در ادامه این مطلب دستور تهیه دسرهای سالم و خوشمزه برای دیابتی ها را آموزش می‌دهیم.

سالاد مِلون، دسر رژیمی برای دیابتی ها

اگر دیابت دارید و به دنبال سرو یک دسر تابستانه خوشمزه و رژیمی هستید؛ سالاد ملون را حتما امتحان کنید! در ادامه با مواد لازم و طرز تهیه آن آشنا می‌شوید.

مواد لازم:

  • طالبی: 3 فنجان به صورت مکعب شده
  • ملون: 3 فنجان به صورت تکه‌های کوچک
  • برگ نعناع: 1 قاشق غذاخوری خرد شده
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: برای تهیه این دسر مخصوص دیابتی ها باید میوه‌های گفته شده را در یک کاسه‌ی متوسط بریزید و به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. سپس برگ‌های نعناع را اضافه نمایید. در مرحله آخر هم باید عسل را به آرامی‌ تا زمانی که روی میوه‌ها را پوشش دهد بریزید.

جایگزین‌ این دسر: 1 عدد میوه در هر 6 وعده (دارای 70 کالری در هر وعده)

دسر خوشمزه سالاد میوه با سس ماست

در این دسر ترکیب خوش طعم و رنگی از توت فرنگی و بلوبری خواهید داشت که فواید زیادی دارد و برای قند خون نیز مضر نیست. البته باید آن را به مقدار کافی مصرف کنید. برای اندازه گیری قند خود در منزل هم توصیه می‌کنیم، از دستگاه هوشمند تست قند خون دیابان استفاده نمایید که همراه با نرم افزار، پایش سلامت آنلاین و بسته‌های نوار تست از سیناکر به فروش می‌رسد.

مواد لازم:

  • توت فرنگی: به مقدار 2 فنجان برش خورده
  • بلوبری: 1 فنجان
  • انگور سبز: 2 فنجان
  • ماست ساده و بدون چربی: نصف فنجان
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • عصاره‌ی وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه: برای آماده کردن این دسر باید یک ظرف متوسط و گود بردارید و داخل آن توت فرنگی، بلوبری و انگور ریزید. سپس در یک کاسه‌ی کوچک، ماست، عسل، آبلیمو و عصاره‌ی وانیل را با هم خوب ترکیب کنید. زمانی که سس به غلظت کافی رسید، آن را روی میوه‌ها بریزید و به آرامی مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. دسر شما آماده است!

جایگزین این دسر: نصف میوه در هر 5 وعده (دارای 95 کالری در هر وعده)

کیک اسپیلیت موز

اگر به دنبال یک دسر میوه‌ای برای پذیرایی در یک جشن هستید، این دسر را امتحان کنید:

مواد لازم:

  • موز متوسط: 4 عدد خرد شده
  • آناناس: 10 اونس یا 283 گرم به صورت له شده‌ و بسته‌بندی شده در آب/کنسروی و آبکش شده
  • گردو: 3 قاشق غذاخوری به صورت خرد شده
  • مخلوط پودینگ فوری و بدون شکر با طعم وانیل: 1 اونس یا 28 گرم
  • شیر بدون چربی: 2 فنجان
  • بیسکویت کراکر (تردک گراهام): یک دوم جعبه یا 6 ورق (دو مربع 2 اینچی در هر ورق)
  • پنیر خامه‌ای سبک: 8 اونس یا 227 گرم
  • تاپینگ یا خامه‌ی زده شده‌ی لایت: به مقدار یک ظرف 8 اونسی یا 227 گرمی

طرز تهیه: در ابتدا یک ظرف 9 در 13 اینچی بردارید و کف آن را با ورقه‌های بیسکویت کراکر گراهام بپوشانید. سپس در یک کاسه‌ی متوسط دیگر، طبق طبق دستور‌العمل بسته‌بندی، پودینگ را با شیر آماده کنید. پنیر خامه‌ای را به پودینگ اضافه کرده و آن‌ها را با یکدیگر هم بزنید. در مرحله بعد باید این مخلوط پودینگ را روی کراکرهای گراهام به خوبی پخش کنید. سپس آناناس خرد شده را روی لایه‌ی پودینگ بگذارید و روی آن را هم با موز بپوشانید. در نهایت خامه‌ی زده ‌شده را روی مواد پخش کنید و گردو‌ها را بریزید. این دسر خوشمزه آماده است! می‌توانید آن را برای یک عصرانه لذت‌بخش تهیه کنید یا در جشن‌ها و مراسم‌ها سرو نمایید.

جایگزین‌ این دسر: 1 چربی و 11.2 کربوهیدرات در هر 16 وعده (دارای 156 کالری در هر برش)

پای موس شکلاتی، دسر مناسب افراد دیابتی

در حالی که دسرهای میوه‌ای مقوی‌تر هستند؛ اما برای برخی از افراد دسر بدون شکلات، دسر نیست! پس اگر این موضوع درباره‌ی شما نیز صدق می‌کند، دسر زیر یک گزینه‌ی مناسب برایتان خواهد بود:

مواد لازم:

  • شیر بدون چربی: 2.3 فنجان
  • کراست پای آماده‌شده 9 اینچی: 1 بسته کامل (کراست پای نوعی خمیر است که در تهیه انواع دسر استفاده می‌شود.)
  • مخلوط پودینگ شکلاتی 40 گرمی بدون شکر و بدون چربی: 1 بسته‌
  • شکلات تخته‌ای نیمه شیرین: 2 قاشق غذاخوری به صورت خرد شده
  • تاپینگ یا خامه‌ی زده شده‌ بدون چربی: 1 بسته‌س 8 اونسی یا 227 گرمی

دسر مناسب افراد دیابتی

طرز تهیه: در ابتدا فر را با دمای 400 درجه گرم کنید. سپس طبق دستورالعمل بسته، کراست را بپزید و آن را از فر خارج کنید. اجازه دهید کراست پای کاملا خنک شود. در این حین یک کاسه متوسط بردارید و مخلوط پودینگ و شیر را با یکدیگر به خوبی هم بزنید. نصف یا 4 اونس از تاپینگ زده‌ شده را در مخلوط پودینگ بریزید و تا جایی که کاملا مخلوط شود، هم بزنید. حال باید این ترکیب خوشمزه را به کراست پای بیفزایید و روی آن را با تاپینگ یا خامه زده شده‌ی باقیمانده، آغشته کنید. در نهایت روی دسر را با تکه‌های شکلات تزئین نمایید و نوشجان کنید!

جایگزین‌ این دسر‌: 1 چربی و 2 کربوهیدرات در هر 8 وعده (دارای 194 کالری در هر برش)

کیک لیوانی، دسر فوری برای افراد مبتلا به دیابت

مخلوط کردن یک کیک براونی یا شکلاتی در یک فنجان یک راه عالی برای پختن دسر است. برای این کار باید مواد لازم را تهیه نمایید و طبق مراحل زیر پیش بروید:

مواد لازم:

  • آرد: 2 قاشق غذاخوری
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو: 1 قاشق غذاخوری
  • شیر: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: برای شروع باید تمامی مواد گفته شده را آماده کنید و در یک کاسه بریزید. سپس آن‌ها را به خوبی با هم مخلوط کنید. همچنین می‌توانید عصاره‌های طعم‌دار مانند وانیل، نعناع فلفلی، تمشک و… بیفزایید. سپس مواد را داخل یک لیوان بریزید و آن را در مایکروویو قرار دهید. پس از گذشت 30 ثانیه تا 1 دقیقه، یک دسر فوری شکلاتی خوشمزه خواهید داشت!

برش‌های موز با روکش شکلاتی

یک وعده از تکه‌های موز یخ زده با روکش شکلاتی حدود 13 گرم کربوهیدرات و 3 گرم فیبر دارد. برای تهیه این دسر می‌بایست موزها را خرد و فریز کنید. سپس آن‌ها را در شکلات تلخ ذوب شده فرو کنید و بر روی کاغذ روغنی یا مومی بگذارید تا خشک شوند. همچنین می‌توانید تکه‌های موز آغشته به شکلات را در آجیل، تکه‌های نارگیل یا سایر مواد بغلتانید. این برش‌های خوشمزه تا دو هفته در ظرف دربسته در فریزر قابل نگهداری هستند.

موز و تکه های شکلات

پودینگ چیا، دسر مناسب برای دیابت

دانه‌های چیا منبع عالی امگا 3 سالم، پروتئین و فیبر هستند و وقتی با مایعات مخلوط شوند، بافت ژله‌مانند دلپذیری ایجاد می‌کنند. همچنین دانه‌های چیا برای دیابت مفید هستند و باعث کاهش سطح قند خون در بدن می‌شوند. بنابراین برای تهیه پودینگ چیا باید یک قاشق غذاخوری از دانه‌ها را در شیر (شیر کنجد، بادام یا دیگر آجیل‌ها) با شربت افرا یا عسل ترکیب نمایید. این دسر یک میان وعده خوشمزه و آسان است و می‌توانید آن را با جو دوسر هم درست کنید. فقط باید بگذارید یک شب در یخچال بماند؛ سپس شیر و عسل بیفزایید و از یک دسر سبوس‌دار سالم لذت ببرید.

دسر پارفه ماست یونانی

ماست یونانی خامه‌ای مملو از پروتئین است و یک پایه همه کاره برای انواع تاپینگ‌ها و دسرها شناخته می‌شود. برای تهیه پارفه می‌توانید از تکه‌های نارگیل، میوه‌های تازه، آجیل، دانه‌های مغذی، گرانولا، چوب شور خرد شده  یا هر چیز دیگری که علاقه دارید استفاده کنید. سپس باید لابه‌لای این مواد ماست خامه‌ای یونانی بریزید و در لیوان یا ظرف‌های کوچک سرو نمایید.

شیرینی خانگی با کره بادام

برای این دسر باید قاشق‌های کوچک کره بادام زمینی یا کره بادام طبیعی (یا هر کره آجیلی بدون شکری که ترجیح می‌دهید) را روی کاغذ روغنی بریزید. سپس آن‌ها را به مدت 5 تا 10 دقیقه در فریز قرار دهید و اجازه دهید سفت شوند. در این هنگام مقداری شکلات (شکلات تلخ، نیمه شیرین یا شیری) را با کمی روغن نارگیل ذوب کرده و با قاشق در کف مینی مافین بریزید.

کره بادام و تهیه شیرینی خانگی

در نهایت کره آجیل را اضافه نمایید و روی آن را با شکلات بیشتری پر کنید. دسر آماده است! همچنین به خاطر داشته باشید برای بررسی سلامتی خود و دریافت راهنمایی و راهکارهای درمانی از متخصصان دیابت می‌توانید کارت اشتراک پزشک سه ماهه، شش ماهه یا یک ساله مدل آنلاین سیناکر را خریداری کنید.

سخن پایانی

اگر دفعه بعد هوس خوردن یک دسر خوشمزه کردید؛ به جای تنقلات، آبنبات و قندهای مضر از این دستورالعمل‌ها پیروی نمایید. همچنین فراموش نکنید که دسر مخصوص دیابتی‌ها نباید شیرین باشد و بهتر است به مقدار کم مصرف شود. در نهایت اگر می‌خواهید میزان گلوکز خون را اندازه بگیرید و نتایج آن را با متخصصان در میان بگذارید، بسته مدیریت هوشمند قند خون سیناکر به همراه پایش آنلاین پزشک می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x