7نکته که برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا در هنگام خرید میوه و سبزی باید رعایت کرد

یکی از مواردی که ممکن است افراد در ارتباط با بیماری کرونا و پیشگیری از آن کمتر به آن توجه نمایند، احتمال انتقال بیماری کرونا ویروس از طریق مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها می‌باشد. این در حالی است که به افراد توصیه می‌کنیم مصرف میوه‌ها و سبزی‌های تازه با تامین ریز مغذی‌ها از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و به پیشگیری از ابتلا به این بیماری یا کاهش شدت علایم آن کمک نماید. اما در شرایط شیوع بیماری کرونا باید در خرید و مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها به چه نکاتی توجه شود.

 توصیه‌ها به فروشندگان میوه و سبزی برای پیشگیری از کرونا

1- برخی میوه‌ها مثل انار، پرتقال، نارنگی موز،…. دارای یک پوسته محافظ هستند که قبل از مصرف آنها این پوست کنده می‌شود. اما در مورد سبزی‌ها، کاهو، کلم، کرفس، گوجه فرنگی و ……. و سایر انواع میوه‌ها این پوسته محافظ وجود ندارد.

بنابراین توصیه می شود که فروشندگان، روی این نوع میوه‌ها و سبزی ها یک روکش پلاستیکی بکشند و از قرار دادن آن‌ها در بیرون از مغازه و محیط‌های سرباز اکیدا خودداری نمایند. ( توجه داشته باشید که ضد عفونی کردن کف میادین میوه و تره بار و یا کف مغازه‌های و مراکز فروش میوه و سبزی‌ها به تنهایی کفایت نمی کند)

2- فروشندگان سعی کنند که اقلام میوه‌ها و سبزی‌ها را بسته به نوع میوه و سبزی در در وزن‌های مختلف مانند نیم و یک کیلویی یا بیشتر بسته بندی نمایند تا احتمال آلودگی را کاهش دهند.

3- بسیاری از افراد می‌توانند علایم ظاهری سرما خوردگی و یا ابتلا به کرونا ویروس را نداشته باشند، اما ناقل بیماری باشند. حتی مشاهده شده است که افرادی که از بیماری کرونا بهبود پیدا می‌کنند و از بیمارستان و قرنطینه خارج می‌شوند تا 3 هفته بعد از بهبودی نیز می‌توانند هم چنان ناقل بیماری باشند و آن را به دیگران انتقال دهند. بنابراین توصیه می‌شوند که به مشتریان اجازه ندهید که خودشان اقدام به سوا کردن و برداشتن میوه‌ها و سبزی‌ها کنند. این کار باید توسط فروشندگان انجام شود و حتما باید برای برداشتن و سوا کردن میوه‌ها و سبزی‌ها از دستکش بهداشتی استفاده شود.

4- با توجه به این که از نظر ظاهری مشخص نیست که چه کسی سالم، بیمار یا ناقل است، ترجیحا توصیه می شود از ورود کلیه افراد به محیط داخلی فروشگاه و مراکز عرضه میوه و سبزی جلوگیری شود.

5- افرادی که در فروشگاه‌ها، مراکز و مغازه‌های عرضه میوه و سبزی مشغول به کار می‌باشند، در صورتی که مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا هستند و همچنین افرادی که مبتلا به کرونا بوده و بهبود می‌یابند، باید به مدت حداقل یک ماه از حضور و کار کردن در فروشگاه‌های عرضه میوه و سبزی خودداری نمایند. چرا که در غیر این صورت سبب ابتلای تمام افرادی خواهند شد که برای تهیه میوه و سبزی به آن فروشگاه مراجعه می‌نمایند.

6- افرادی که در مراکز عرضه و فروش میوه و سبزی کار می‌کنند باید بیش تر از قبل، نکات مربوط به بهداشت فردی خود را رعایت نمایند. از جمله این که به طور مرتب دستکش‌های خود را تعویض نمایند، با صابون و آب گرم شستشو دهند و هر روز لباس‌های کار خود را بشویند تا هم خود کمتر در معرض بیماری قرار بگیرند و هم سبب انتقال بیماری به سایر افراد نشوند.

7- تاکنون توصیه‌های بسیاری در زمینه گرفتن و پس دادن پول و کشیدن کارت‌های عابر بانک ارائه شده است. به جای پول نقد از کارت‌های عابر بانک استفاده نمایند. هر فرد باید خودش اقدام به کشیدن عابر بانک نماید؛ اما فروشنده باید مبلغ و رمز بانکی را در دستگاه کارتخوان وارد نماید. مشتریان باید از زدن دکمه‌های دستگاه کارتخوان خودداری نمایند. هم چنین اگر مبلغ برداشتی از کارت‌های عابر بانک برای شما پیامک می‌شود از گرفتن رسید مشتری خودداری نمایید و از فروشنده بخواهید که پرینت رسید مشتری را کنسل نماید.

نویسنده

دکتر احسانه طاهری، دانشجوی دکتری تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مامانیا، درتمام مراحل مبارزه با بیماری کرونا، همراه شماست.